#CoşkunAkademi çiçek bakım video serimizde bu hafta ülkemizde ağlayan çiçek olarak bilinen Difenbahya'nın bakımı ve nasıl sulanacağı ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Halk arasında Ağlayan Çiçek olarak bilinen Difenbahya (Dieffenbachia) bitkisi toprağının çok nemli olmasını ister. Özellikle sıcak yaz aylarında diğer bitkilere farklı olarak haftada en az 1-2 kez fısfıs yardımı ile yapraklarının nemlendirilmesi gerekmektedir.

Difenbahya (Ağlayan Çiçek) Bakımının Püf Noktaları

Difenbahya (Ağlayan Çiçek) kaç günde ve nasıl sulanır?

Difenbahya su toprağına yavaş yavaş dökülerek sulanır. Alternatif olarak fısfıs ile yapraklarını nemlendirirken aynı şekilde gövdesi ve toprağına doğru inerek yağmurlama yöntemi ile de ağlayan çiçek olan difenbahyanızı sulayabilirsiniz.

Difenbahya neden sararır?

Difenbahya ( ağlayan çiçek), ev veya ofsiinizde az ışık alan bir yerde kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yaprakların ölmesine ve sararmasına neden olur.

Difenbahya (Ağlayan Çiçek) toprağı ne zaman değiştirilir?

Difenbahya çiçeğinin toprağını 6 ayda bir değiştirmeniz ve toprak değişimi sırasında bitkinizi 1 boy büyük saksıya almanız bitkinizin sağlığı için yeterli olacaktır.

Difenbahyanın toprağı nasıl olmalı?

Difenbahya için killi ve lifli cocopeat ile funda toprağını kullanabilirsiniz. Funda toprağı özellikle orkidelerde kullandığımız içinde ağaç gövde ve kabukları bulunan orman çözüntülü toprakdır. Bu toprak çeşitlerini büyük bir kapta iyice kararak her 6 ayda bir değiştirebilirsiniz. Difenbahya bitkisinin ihtyiacı olan tüm değerleri sağlayacaktır.

Difenbahya çiçek coşturan kullanılır mı?

Çiçek coşturan diye tabir edilen karışımın azot ve nitratın su ile karıştırılması ile elde edilen bir kimyasal çözeltidir. Difenbahya bitkinize kimyasal yollar yerine organik olan topraklar kullanarak gelişmesini sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca organik yollar yerine bu şekilde kimyasal içerikli çözeltileri ev ve işyeri gibi yaşam alanlarınızda kullanmanız sonucunda solunum yollarına yapışma ihtimali vardır.

Difenbahya yaprakları nasıl temizlenir ve parlatılır?

Difenbahya bitkinizin yapraklarını; soğuk çaya pamuğunuzu batırarak silerseniz daha parlak bir görüntü elde edebilirsiniz. Bir diğer yoluda zeytinyağına batırılmış pamuk ile temizlemektir. Her iki difenbahya yaprak temizleme ve parlatma yönteminde de işlemi yaptıktan sonra bir peçete ile yaprak üzerinde kalan fazla yağ ve çayı almanız hem bitkiniz hem ortamın batmaması için iyi olacaktır.

Difenbahya ağlayan çiçek  zehirli mi?

Araştırmalara göre difenbahya bitkisinin gövdesinin içinde bulunan sıvı, kişiden kişiye değişmekle birlikte temas halinde zehirleme ve alerjen durumlar oluşturabilmektedir. Bu nedenle difenbahya bitkinizin kopan yaprağı ovuşturmak veya gövdesinde akabilecek sıvıyı direk cildinizle temasından sakınmanız gerekmektedir. Temas halinde ise ellerinizi su ve sabunla yıkayarak temizlenmeniz önerilir. Evde küçük çocuğunuz veya sorumluluğunuzda bulunan insanlar varsa bitkiden olabildiğince uzak tutulmasını sağlamanız gerekir.

Çiçek Siparişi için Hemen Ara