#CoşkunAkademi çiçek bakım video serimizde bu hafta Aloe Vera bitkisinin bakımı, nasıl çoğaltılacağı, özellikleri ve aloe vera jelinin kullanımı ile faydaları hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Aloe Vera cilt bakımı ve iç hastalıklar gibi pek çok alanda faydası bulunmaktadır. Her topraklı ve köklü bitkiler gibi kapalı alanda gün ışığında yetiştirilir. Haftalık 2 su bardağı ölçüsünde sulanması gerekmektedir.

Aloe vera cildimizdeki kılcal kesiklere sürüldüğünde antibiyotik etkisi göstermektedir. Aloe veranızın jelini alabilmek için bir küçük bir dalını bularak aksi yönde çekerek koparabilirsiniz. Koparıldıktan sonra tekrar köklenmesi mümkün değildir. Kopardığımız bölümden ihtiyacımız kadar kullandıktan sonra kalan aloe veramızı streç filme sararak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 

Aloe vera koparılarak kullanıldığından orta bölümlerinden ve minik filizlerden kullanılması kelleşmesini engelleyecektir. Aloe veranız da seyrekleşme başaldıysa saksı ve toprağını değiştirmeniz gerekmektedir.