Ev ve ofislerimizde bulunan bitkilerinde bizler gibi besine ihtiyaçları vardır.
Bitkilerimizin bu besin ihtiyaçlarını düzenli ve yeterli sulama ile karşılayabiliriz.
Ancak bu sulama işleminde dikkat etmemiz gereken önemli noktalar vardır.

 

ÇİÇEK SULAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bitkilerin toprak türlerine göre sulanmaları gerekmektedir. Su tutma özelliği düşük olan (geçirgen) kumlu topraklı bitkilere kısa zaman aralıklarıyla sulama yaparken, su tutma özelliği yüksek olan killi topraklı bitkileri uzun zaman aralıklarıyla sulama yapılmalıdır. Saksı bitkilerinizde ise sabit miktarda ve dinlendirilmiş su ile sulama işlemi yapılmalıdır. Sulama kabı ve en az bir saat dinlendirilmiş su kullanmanız; saksı bitkilerinizi en iyi şekilde sulamanızı sağlayacaktır. 

Nem seven bitkiler (terrariumgül vb. ) dışında; saksı bitkileri (ANTHORİUMCYCLAMENSPATİFİLYUM), salon bitkileri(LİLYUMPAPATYA VE GERBERA) ve Orkide gibi hassas bitkilerinizin sulamalarında çiçek ile yapraklarının ıslatılmamasına dikkat ediniz. Çünkü bu bitkilerin çiçek ve yaprakları ıslatıldığında küflenmeler görülebilmektedir. Ayrıca nasıl ki bizler hergün aynı saatlerde yemek yeme alışkanlığına sahipsek; bitkilerimizide aynı düzenle sulamaya özen göstermeliyiz.

Saksı bitkilerinin sulanmasında en önemli husus kullanılan saksının fazla biriken suyu atabilmesi için drenaj deliklerinin olmasıdır. Eğer bu delikler saksınız mevcut değilse bitkinizin kökleri zamanla zarar görecektir. Bir diğer önemli husus ise saksının altında bulunan tabakta biriken suyun; bitkinin tekrar köklerine çekmesine izin vermeden belirli aralıklarla dökülmesidir.

Bahçe çiçekleri ve saksı bitkilerinizi sulama için en ideal zaman sabah erken saatlerdir. Bunun nedeni; güneşin ısıtmaya başladığı saatlere göre daha az buharlaşma olması ve bu sayede toprağın daha fazla suyu emebilmesidir. Ayrıca çok fazla su toprak yüzeyinde kalmadığından; gece serinliğinde oluşan çürüme ve böceklenmede görülmez.

Kocaeli Açelya Botanik olarak; bitkilerinizin bakımı ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları yanıtlayabilmemiz için 0262 332 5 444 No'lu numaramızdan bizleri arayabilirsiniz.