Çiçekler içerdiği E, C ve A vitaminlerine göre cildi iyileştirici, tahriş ve kızarıklıkları önleyici özelliklere sahiptir.  Kocaeli çiçekcisi olarak bu faydaları sizler için bir araya getirdik.

Cildinize iyi gelecek çiçeğin hangisi olduğunu bilmek ve aldığınız yer faydalarını görebilmeniz için çok önemlidir.

kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-papatya-faydaları

Papatya Faydaları : Cildinizde alerjik durumlar, pul pul dökülmeler ve kolay iltihaplanmalar yaşıyorsanız; doğal papatya yağları, papatya özlü kremler kullanabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın sağlıklı uzaması ve rengini açmak içinde doğal papatya özlü ürünleri kullanabilirsiniz. 




kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-ekinezya-faydaları

Ekinezya Faydaları: Cildi yenileyici, sivilcelere iyi gelen özellikleri bulunan bu bitki yaygın olarak nemlendirici içeren cildi koruyucu kremlerde kullanılır.




kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-kekik-faydaları

Kekik Faydaları: Geçmişi Antik Mısıra kadar dayanan bir bitki olan kekik; bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Antik Mısırlılarında dediği gibi "gençlik koruyucusu" olarak ciltte ve vücutta ki yaşamsal foksiyonları olumlu etkiler yaratır. Yağ olarak kullanımda ciltte kızarıklık ve yanmalar oluşturabileceği için çay olarak demlenerek yüze pamuk yardımı ile uygulanması tavsiye edilir.



kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-narenciye-faydaları

Narenciye Faydaları: Limon ve turuncu renkli çiçeklere verilen gelen isim olan narenciye içeriğindeki vitaminlerle cildi besleyip, canlandırırken, anti-stres etkisiylede şişlikleri alır ve cildiniz elastik bir yapıya sahip olur. Limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi meyvelerin özlerinden oluşan yağ ve kremlerle yapacağınız bakımlar kırışıklıklarınızı önlerken; gençlik ve tazelik verir.




kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-peygamber-çiçeği-faydaları

Peygamber Çiçeği Faydaları: Göz kapaı gibi hassas deri bölgelerinde ve göz çevresinde oluşan sorunlarda kullanılan bir öz olan Peygamber çiçeği; bu bölgelerdeki şişlik, kızarıklık ve kaşıntıları azaltır.





kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-lavanta-faydaları

Lavanta Faydaları: Antiseptik özelliği ile iltihapları, yaraları, çürükleri, kabarcıkları, böcek ısırıklarını en hızlı şekilde iyileştirirken; bunlardan kaynaklanan kaşıntıları durdurur. Hassas ve kuru ciltlerde yağ olarak uygulandığında metabolizmayı harekete geçirir. Çay olarak demlenip saç diplerine sürüldüğünde; kan dolaşımını arttırdığından dolayı kepek oluşumunu engeller.



kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-sümbül-faydaları

Sümbül Faydaları: Çiçeklerindeki özlerle mükemmel bir pürüzlük ve kırışıklık önleyici olarak kullanılan sümbül; yaprakları ile de günümüzde giderek artan atmosfer kirliliğinin etkilerinden cildinizi korumaya yardımcı olur.







kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-sardunya-faydaları

Sardunya Faydaları: Yapraklarını 20 dakika sıcak suda bekleterek elde edeceğiniz toniği; ılıdığında bu su ile saçlarınızı yıkayarak istediğiniz parlak saçlara kavuşabilirsiniz.





kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-menekşe-faydalarıMenekşe Faydaları: Çiçeklerinde C vitamini, yapraklarınında yatıştırıcı bir şifası bulunan menekşeyi; yağlı ciltler için kullanabilirsiniz. Losyon oluşturmak için; biraz menekşe çiçeğini saplarıyla birlikte bir kaba koyun ve kaynar su eklemeniz yeterli olacaktır. Karışım soğuduktan sonra günde üç kez bu suyu cildinize sürmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca yaptığın losyonu en fazla 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. 



kocaeli-çiçekci-açelya-botanik-yasemin-faydalarıYasemin Faydaları: Anti-aging özelliği ile cildi gençleştirir ve kozmetik ürünlerinde bolca kullanılır. Ayrıca yasemin özleri içeren aroma terapi yağları ile banyolardan önce uygulayacağınız masaj vücudunuzda ki çizik ve yaraları iyileştirirken; esnek ve pürüzsüz bir cilde ulaşmanızı sağlar.