#CoşkunAkademi çiçek bakım video serimizde bu hafta yapraklı saksı bitkilerinizin bakımı, saksı ve toprak değişimini, kimyasal madde kullanmadan bitkinizin yaprağı nasıl temizleneceği ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Saksılı bitkilerinizi 6 ayda bir saksınızı büyütüp ve toprağını değiştirmeniz gerekmektedir. Yeni saksınızın alt kısmında fazla suyun süzülmesi için delik olması gerekmektedir. Bitkinizin dibinde uzun zaman sulamadan dolayı oluşan su mantarı var ise yeni saksıya geçirmeden önce eski toprağı kazımanız gerekmektedir. Yeni saksınıza toprağı belli bir seviyede doldurup bitkinizi ortlayarak yerleştirin. Sonrasında kalan toprağı tekrardan doldurun ve toprağın sıkışması için hafifçe bastırın. Saksınız tamamen dolduktan sonra bitkinizin türüne göre 1,5 - 2 lt ölçülerinde su vermeniz gerekmektedir. 

Organik ve kalıcı uzun süre etkili yaprak temizliği için zeytin yağına bir peçete batırarak saksı bitkinizin yapraklarını tek tek silerek yapabilirsiniz. Bu uygulama ile bitkinizin böceklenmesini engelleyebilirsiniz.